چگونه براش‌های آرایشی را تمیز کنیم؟

آخرین بروز رسانی: 23 آذر 1402
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

آیا همانقدر که به آرایش کردن علاقه دارید، نسبت به تمیز کردن وسایل آرایشتان هم حساسیت نشان می‌دهید؟ براش‌های آرایشی دست راست یک آرایشگر حرفه‌ای یا حتی مبتدی هستند و باید زود به زود تمیز شوند. چون که یک براش کثیف و شسته نشده، می‌تواند بلایی را بر سر پوست عزیزتان بیاورد که حتی تصورش را هم نمی‌کنید. شاید فکر کنید که تمیز کردن براش یک کار ساده است، خب واقعا هم همینطور است. اما یک سری نکات ریز و کاربردی دارد که باید حتما آنها را رعایت کنید. پس برای آشنایی با این نکات و نحوه شستن براش، حتما در ادامه مقاله همراه ما بمانید.

براش‌های آرایشی را هر چند وقت یکبار بشوییم؟

بهترین حالت این است که براش‌های آرایشی هر هفته یکبار شسته شوند. البته اگر پوست حساس و مستعد آکنه‌ای دارید، باید هفته‌ای دوبار براش‌هایتان را بشویید.
در صورتی هم که شخص دیگری از براشتان استفاده کرد، حتما بعد استفاده و بدون در نظر گرفتن زمان براش را خوب بشویید. چون شما نمی‌دانید که در پوست طرف مقابل چه خبر است و ممکن است که تمام باکتری‌ها و آلودگی‌های پوست او به پوستتان منتقل شود.

* براش‌هایی که برای فید کردن لوازم آرایش مایع مثل کرم پودر استفاده می‌شوند، باید زودتر از بقیه تمیز شوند.

تمیز کردن براش‌های آرایشی چه اهمیتی دارد؟

قبل از هر چیزی باید بگویم که منظور از تمیز کردن براش‌ها، تمیز کردن به موقع و مرتب آنهاست. پس نباید اینکار را به ماهی یکبار یا مدت زمان طولانی موکول کنید. تمیز کردن به موقع براش‌ها به طولانی شدن عمر آنها هم کمک خواهد کرد.

اگر براش‌های آرایشی‌تان را به موقع نشویید 

تمام کثیفی‌های محیط را به خود جذب کرده و باعث ایجاد جوش می‌شوند

یک براش آلوده قدرت این را دارد که مثل یک آهنربا، چربی و سلول‌های مرده پوست، گرد و خاک، انواع باکتری‌ها و آلودگی‌های محیط را به خود جذب کند. حالا فکرش را بکنید زمانی که براش کثیف را روی پوستتان بکشید، تمام این آلودگی‌ها به منافذ پوست منتقل شده و باعث ایجاد جوش و آکنه می‌شوند.

باعث التهاب پوستی می‌شوند

موهای براش در صورت تمیز نکردن زبر و خشن شده و نرمی خود را از دست می‌دهند. در نتیجه ممکن است که هنگام برخورد با پوست، برروی آن التهاب ایجاد کنند.

لوازم آرایشتان را هم آلوده خواهند کرد

تصورش را بکنید، زمانی که یک براش آلوده را داخل پالت سایه، کرم پودر، پودر فیکس یا هر نوع لوازم آرایش دیگری بزنید، تمام آلودگی‌های براش به لوازم آرایشتان هم منتقل شده و هر بار که آرایش می‌کنید، نه تنها آلودگی‌های براش، بلکه آلودگی‌های لوازم آرایشتان را هم به پوست منتقل می‌کنید.

 قدرت جذب براش پایین می‌آید

هر چقدر که براش‌هایتان را دیرتر بشویید، مواد آرایشی روی موهای براش جمع می‌شوند و درست مثل یک توده، ضخیم و ضخیم‌تر می‌شوند. در نتیجه براش شما هم نمی‌تواند مواد آرایشی را به خوبی به خود جذب کند و نه تنها از آرایشتان نتیجه خوبی نمی‌گیرید، بلکه در مصرف لوازم آرایشتان هم اسراف خواهد شد.
از طرفی دیگر، زمانی که براش‌های کثیف و دارای توده‌ را روی پوست بکشید، احتمال کیکی شدن، خط افتادن و پوسته پوسته شدن آرایشتان هم به وجود خواهد آمد.

لوازم آرایش را به صورت یکسان پخش نخواهد کرد

اگر براش آلوده باشد، لوازم آرایشی مثل کرم پودر را به صورت یکسان روی پوست پخش نخواهد کرد. در نتیجه آرایش یکنواختی هم نخواهید داشت.

 رنگ لوازم آرایشتان را تغییر می‌دهند

اجازه دهید این مورد را با یک مثال برایتان توضیح بدهم. تصور کنید که قبلا با براش سایه چشمتان، یک سایه قهوه‌ای را برروی پلک زده‌اید و حالا می‌خواهید که با همان براش نَشُسته، یک سایه صورتی بزنید. آیا نتیجه کار همان سایه صورتی خواهد بود؟ قطعا نه! چون سایه صورتی با سایه قهوه‌ای ترکیب شده و نتیجه کار به دلخواه شما نخواهد بود. از طرفی دیگر، آرایشتان هم چرکی و کثیف به نظر خواهد رسید.

چطور براش‌های آرایشی را تمیز کنیم؟

برای شستن براش‌های آرایشی، باید قبل از هر چیزی چند نکته خیلی مهم را در نظر داشته باشید. چونکه اگر براش را با روش درستی نشویید، زودتر از آنچه که فکرش را بکنید خراب خواهد شد.

پس:

• فرول یا دسته براش را با آب تماس ندهید

در زمان شستن براش، فقط و فقط باید موهای براش را بشویید و فرول یا همان دسته براش را با آب تماس ندهید. چونکه در این صورت، آب به داخل فرول نفوذ کرده و چسبی که موهای براش را به هم متصل کرده را شل خواهد کرد. پس به هیچ عنوان براشتان را به طور کامل داخل آب غرق نکرده یا زیر شیر آب نگیرید.

• براش‌هایتان را با بخاری، سشوار یا…خشک نکنید

حتما براش‌های خود را زمانی بشویید که تا ۱۲ الی ۲۴ ساعت نیازی به آنها نداشته باشید. چونکه اگر بخواهید براش‌های خیس را با سشوار، بخاری، اتو، رادیاتور یا هر وسیله گرمایشی دیگری خشک کنید، چسب‌های به کار برده شده در داخل آن فاسد خواهند شد.

• براش‌های شسته شده را داخل محیط‌های مرطوب قرار ندهید

بعد از اینکه براش‌هایتان را شستید، آنها را در مکانی قرار دهید که هوا در آن به خوبی جریان داشته باشد. چونکه اگر براش خیس را داخل حمام، دستشویی یا حتی محفظه خود براش قرار دهید، نه تنها براشتان دیرتر خشک می‌شود، بلکه تمام باکتری‌های محیط را به خود جذب کرده و حسابی بد بو خواهد شد.

• براش‌های خیس را سر و ته خشک کنید

اگر براش‌های شسته شده را طوری قرار دهید که موهای براش به سمت بالا و فرول به سمت پایین باشد، آب داخل موها به فرول نفوذ کرده و باعث زنگ زدگی و شل شدن چسب‌های براش خواهد شد. پس حتما براش‌های شسته شده را به صورت سر و ته قرار دهید. یعنی موهای براش به سمت پایین و فرول به سمت بالا.

شستن براش با صابون

تمیز کردن براش‌ها آنقدر مهم است که صابون‌های مخصوصی برای اینکار تولید شده‌اند. صابون شوینده براش محصولی است که مخصوص شست و شوی براش و اسفنج‌های آرایشی بوده و در عین تمیز کردن آلودگی‌ها، کمک می‌کند که خاصیت ارتجاعی براش حفظ شود. این صابون‌ها خاصیت آنتی باکتریالی داشته و معمولا وگان هستند.
البته اگر نمی‌توانید این نوع صابون‌ها را تهیه کنید، می‌توانید با یک عدد صابون معمولی تمیز و استفاده نشده هم براش‌هایتان را تمیز کنید.

روش استفاده

موهای براش را بدون اینکه دسته آن خیس شوند، برای چند دقیقه داخل آب ولرم قرار دهید تا خوب نرم شوند.
حالا براش را به صورت چرخشی روی صابون بچرخانید تا خوب کف کند. بعد از اینکه موهای براش کاملا کفی شدند، براش را روی کف دستتان هم بچرخانید تا آلودگی‌ها به طور کاملا خارج شوند و رنگ براش باز شود.
در نهایت هم موهای براش را به آرامی فشار دهید تا آب‌های اضافی خارج شوند و سپس، براش‌ها را برای خشک شدن به صورت وارونه آویزان کنید.

تمیز کردن براش با مایع ظرفشویی و روغن زیتون 

مایع ظرفشویی در دسترس‌ترین ماده‌ای است که می‌توانید از آن برای شستن براش‌هایتان کمک بگیرید. استفاده از روغن زیتون هم باعث می‌شود که موهای براشتان نرم و لطیف شوند.

روش شست و شو

ابتدا مثل روش قبل، موهای براشتان را برای چند دقیقه داخل آب ولرم خیس کنید. حالا یک بشقاب تمیز را آماده کرده و مقداری مایع ظرفشویی و روغن زیتون را داخل آن بریزید. سپس براش را داخل بشقاب بچرخانید تا خوب به مایع ظرفشویی و روغن زیتون آغشته شود. حالا موهای براش را در کف دستتان هم بچرخانید تا کثیفی‌ها به طور کامل خارج شوند.
در نهایت هم آب‌های اضافی را با فشار ملایم دست بگیرید و براش را در مکانی مناسب آویزان کنید تا خشک شود.

تمیز کردن براش با شامپو بچه

از آنجایی که شامپو بچه فرمولاسیون ملایمی دارد، یکی از پرکابردترین‌ها برای شستن براش محسوب می‌شود. برای تمیز کردن براش با شامپو بچه، کافیست که براش را طبق روش‌های قبل خیس کرده و چند قطره شامپو بچه را روی موهای آن بریزید. حالا موهای براش را خوب ماساژ دهید و سپس آنها را در کف دستتان بچرخانید. در نهایت هم آب اضافی موهای براش را با فشار ملایم گرفته و در مکانی مناسب آویزان کنید.

شستن براش با سرکه

سرکه یک محلول تمیز کننده عالی است که می‌توان با آن براش‌ها را هم تمیز کرد. برای شستن یا بهتر است بگوییم ضد عفونی کردن براش با سرکه، دو قاشق غذاخوری سرکه سفید را داخل یک فنجان آب جوش بریزید و براش‌ خود را داخل آن قرار داده و بچرخانید. در نهایت هم براش را با آب ولرم آب بکشید. حالا برای اینکه براش بوی سرکه نگیرد، آن را روی یک برش لیمو ماساژ دهید.

دو نکته طلایی

• برای شستن براش، می‌توانید از پاک کننده‌ براش که مایع است و کاربرد آسانی هم دارد استفاده کنید.

• شما می‌توانید به جای اینکه براش را روی کف دستتان بکشید، از پد شست و شو دهنده براش سیلیکونی استفاده کنید. زمانی که موهای براش را روی این پدها بکشید، آلودگی‌ها و کثیفی‌های براش به طور عمیق‌تری از بین می‌روند.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.